Cercetătorii cred că realitatea în care trăim este „pur participativă”, asemenea unui joc video! Adică, nimic nu există în afara conştiinţei noastre…

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)
De ani de zile, oamenii de știință și filozofii s-au întrebat dacă lumea reală nu este atât de reală pe cât credem. S-ar putea să sune ca un concept direct din filmul SF „Matrix”, dar, potrivit unora dintre mințile de top ale lumii, ideea că trăim într-o simulare pe computer este nu numai posibilă, dar poate chiar mai probabilă decât ideea că trăim în lumea reală. Dar, dacă ar fi adevărat, cum am dovedi asta?
Un cercetător care crede că ar putea avea o soluție la această enigmă este fostul fizician NASA Thomas Campbell, care a petrecut ani de zile lucrând la experimente în acest domeniu. Acum, datorită Universității Politehnice de Stat din California, el va avea în sfârșit oportunitatea de a le pune la încercare aceste experimente, în misiunea sa de a obține „dovezi științifice puternice că trăim într-o realitate virtuală simulată pe computer”.
Unul dintre experimentele lui Campbell se referă la experimentul cu dublă fantă – o demonstrație de fizică care arată cum lumina și materia se pot comporta atât ca undă cât și ca particulă. Cercetătorul susține că, dacă observatorul este îndepărtat din experiment, atunci informațiile înregistrate nu au existat niciodată, deoarece dacă nimeni nu este acolo să observe, atunci nu s-a întâmplat niciodată. Aşadar, asemenea unui joc video, realitatea noastră poate fi pur „participativă”.
Campbell speră că experimentele sale vor ajuta la „provocarea înțelegerii convenționale a realității și la descoperirea conexiunilor profunde dintre conștiință și Cosmos”. De fapt, a dovedi fără îndoială că lumea noastră este o simulare, totuși, nu va fi o sarcină ușoară.
Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate